20 Νοε 2010

Μπακαλιάρος Πλακί..!!

  Η νηστεία για τα Χριστούγεννα έχει ήδη αρχίσει, και υπάρχουν κάποιοι που την τηρούν αυστηρά. Έτσι λοιπόν, για το κυριακάτικο τραπέζι προτείνουμε ένα φαγητό που είναι και νηστίσιμο (μιας και επιτρέπεται το ψάρι στη νηστεία για τα Χριστούγεννα) και πολύ νόστιμο!!

Υλικά:
1 κιλό παστός ξαλμυρισμένος μπακαλιάρος
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 ξερά κρεμμύδια σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
2 κουταλιές σούπας ντοματοπελτέ αραιωμένο με νερό
2-3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
4-5 γαρύφαλα
1/2 φλυτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαιντανό
πιπέρι


Εκτέλεση:
Ξαλμυρίζουμε το μπακαλιάρο. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον ντοματοπελτέ και τα σοτάρουμε 10 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα γαρύφαλα και το μαιντανό. Βάζουμε τον μπακαλιάρο σε ελαφρά λαδωμένο ταψί, από πάνω προσθέτουμε τη σάλτσα, ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά περίπου. Το αλάτι καλό είναι να το αποφύγουμε γιατί συνήθως ο μπακαλιάρος έχει αρκετό, ακόμα και μετά το ξαλμύρισμα. Εάν η σάλτσα χρειάζεται αλάτι προσθέτουμε ελάχιστο. Και καλή σας όρεξη!

Πηγή: www.syntagesmamas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.