1ος Τρόπος
Τσακίστε τις ελιές και βάλτε τις σε πολύ νερό για 5-6 ημέρες αλλάζοντας το νερό 3 φορές την ημέρα.
Μετά απο αυτό το διάστημα, ρίχνετε στο νερό αλάτι και ρίγανη. Για 5 κιλά ελιές θα χρειαστείτε 1/2 κιλό αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη.
Διατηρούνται για 30-40 ημέρες.
2ος Τρόπος
Τσακίζετε αφού έχετε πλύνει καλά πρώτα τις ελιές και τις βάζετε σε νερό για 1 εβδομάδα αλλάζοντας το νερό κάθε μέρα, 2 φορές.
Μετά τις αλατίζετε με 10% αλάτι, ρίχνετε δόντια σκόρδου, κομματιασμένα καρότα, φέτες λεμονιών και 1 ποτηράκι ξύδι.
Για 5 κιλά θέλετε 250gr αλάτι, 3 λεμόνια και το ξύδι. Στο τέλος προσθέτετε και 2 δάχτυλα ελαιόλαδο.
Καλή Επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.