6 Νοε 2010

Αρνάκι κοκκινιστό!!

Για κυριακάτικο (και εκλογικό) φαγητό προτείνουμε αρνάκι κοκκινιστό!!

Υλικά:

2 περίπου κιλά αρνάκι κομμένο σε μερίδες
2-3 μεγάλες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη ή ένα με ενάμιση πακέτο ντομάτα κονκασέ
1 κουταλάκι ζάχαρη (η ζάχαρη αφορά τις φρέσκιες ντομάτες, εάν χρησιμοποιήσετε κονκασέ δε χρειάζεται)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες (προαιρετικά)
1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1-2 φύλλα δάφνης (ή βάγια όπως τα λέει η γιαγιά!)
Λίγο τριμμένο γαρύφαλλο (προαιρετικά)
Λίγη κανέλλα
Μερικούς κόκκους μπαχάρι
Μερικούς κόκκους πιπέρι μαύρο
Αλάτι



Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα κομμάτια του αρνιού μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μετά από λίγο το σκόρδο. Όταν χρυσίσουν, βάζουμε και τη ντομάτα με τη ζάχαρη ( ή το κονκασέ) και τα μπαχαρικά. Τελευταίο ρίχνουμε το αλάτι. Στη συνέχεια, αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε λίγο ζεστό νεράκι όποτε βλέπουμε ότι το κρέας δεν τσιμπιέται καλά και έχουν σωθεί τα υγρά! Συνοδεύεται πολύ ωραία με τηγανητές πατάτες ή πιλάφι! Καλή επιτυχία σε όσους το δοκιμάσουν!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.