11 Ιαν 2011

Τα όμορφα χωριά μας: Γλυκορρίζι!

   Το Γλυκορρίζι είναι ένα μικρό και πολύ όμορφο χωριό της Μεσσηνίας που ανήκει στη δημοτική ενότητα Αετού του Δήμου Τριφυλίας. Είναι αρκετά κοντά στο Κοπανάκι και απέχει περίπου πενήντα χιλιόμετρα από την Καλαμάτα και τριακόσια από την Αθήνα. Αριθμεί εξήντα μόνιμους κατοίκους ενώ τους θερινούς μήνες ο πληθυσμός του χωριού υπερδιπλασιάζεται. Το χωριό κατοικείται αδιάκοπα από το δέκατο έβδομο αιώνα τουλάχιστον, ενώ στην προεπαναστατική περίοδο, ο πληθυσμός της κοινότητας αυξήθηκε σταδιακά λόγω των πληθυσμιακών ανακατάξεων της εποχής. Το όνομα του χωριού μέχρι τις αρχές του εικοστού αιώνα ήταν Μουρτάτου.
   Στο χωριό βρίσκονται δυο καφενεία, το άνω και το κάτω, καθώς και δυο ναοί, αφιερωμένοι στην Παναγία και στον Άγιο Ιωάννη. Στα παλαιότερα χρόνια λειτουργούσε σχολείο των δημοτικών τάξεων, το οποίο τώρα έχει μετατραπεί σε χώρο κοινής χρήσεως των κατοίκων του Γλυκορριζίου. Επίσης, στην είσοδο του χωριού βρίσκει κανείς και την πηγή του Αβάρου. Δυτικά του χωριού βλέπουμε τον Κυπαρισσιακό Κόλπο και το Ιόνιο πέλαγος. Πρόκειται για ένα πραγματικά γραφικό χωριό σε μια μοναδική τοποθεσία της περιοχής μας, που έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.
   Όπως έχουμε ξαναπεί, για όσους ασχολούνται με την κοινωνική δικτύωση, μπορείτε να βρείτε την ομάδα του χωριού στο facebook πατώντας εδώ.


Πηγές: el.wikipedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.