Έχουμε καιρό να σας δώσουμε κυριακάτικη συνταγή, και γι' αυτό σας προτείνουμε αυτήν την εύκολη και νόστιμη νηστίσιμη συνταγή με καλαμάρια!
Τα υλικά είναι:
1 κιλό καλαμάρια (4-5 μεγάλα καλαμάρια) ολόκληρα και καθαρισμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί λευκό ή ροζέ
μισό κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
χυμός από 1 λεμόνι
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε τα καλαμάρια γυρίζοντας τα για να γυαλίσουν λίγο. Στη συνέχεια βάζουμε το κρεμμύδι, το αλατοπίπερο, το κρασί και τελευταίο τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε ζεστό νεράκι. Βράζουμε το φαγητό μας σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε ζεστό νεράκι όποτε χρειάζεται μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμάρια. Όταν έχουν βράσει, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρει άλλη μία βράση. Όταν σωθεί το νερό από τη σάλτσα και φαίνεται στο φαγητό το λάδι του (δηλαδή στη σάλτσα έχει χωρίσει το λάδι από τα άλλα υλικά), αποσύρουμε και τρώμε!
Το φαγητό συνοδεύεται ιδανικά με ρύζι πιλάφι ή ακόμα και με πατάτες τηγανητές και είναι πολύ νόστιμο και κατάλληλο για μεζέ για κρασί ή ούζο! Καλή επιτυχία!
Τα υλικά είναι:
1 κιλό καλαμάρια (4-5 μεγάλα καλαμάρια) ολόκληρα και καθαρισμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί λευκό ή ροζέ
μισό κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
χυμός από 1 λεμόνι
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε τα καλαμάρια γυρίζοντας τα για να γυαλίσουν λίγο. Στη συνέχεια βάζουμε το κρεμμύδι, το αλατοπίπερο, το κρασί και τελευταίο τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε ζεστό νεράκι. Βράζουμε το φαγητό μας σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε ζεστό νεράκι όποτε χρειάζεται μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμάρια. Όταν έχουν βράσει, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρει άλλη μία βράση. Όταν σωθεί το νερό από τη σάλτσα και φαίνεται στο φαγητό το λάδι του (δηλαδή στη σάλτσα έχει χωρίσει το λάδι από τα άλλα υλικά), αποσύρουμε και τρώμε!
Το φαγητό συνοδεύεται ιδανικά με ρύζι πιλάφι ή ακόμα και με πατάτες τηγανητές και είναι πολύ νόστιμο και κατάλληλο για μεζέ για κρασί ή ούζο! Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.