Οι δίπλες είναι ένα από τα κατ' εξοχήν χαρακτηριστικά γλυκά όλης της Πελοποννήσου. Στη Μεσσηνία είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες και προσφέρονται ως κέρασμα σε διάφορες περιστάσεις. Συνήθως, οι δίπλες φτιάχνονται για να γιορταστεί ένα γεγονός το οποίο επιθυμούμε να επαναληφτεί - να "διπλώσει" όπως λένε. Όταν γεννιόταν παιδί, και ιδιαίτερα αγόρι ή όταν έκαναν αγορά σπιτιού ή αποκτούσαν σημαντικά αγαθά, τότε η δίπλα είχε την τιμητική της. Οι γυναίκες της οικογένειας, και συχνά όλης της γειτονιάς, μαζεύονταν και τύλιγαν εκατοντάδες δίπλες!! Στην Αρκαδία, οι δίπλες είναι το γλυκό του γάμου, όμως στη Μεσσηνία δεν προσέφεραν δίπλες στους γάμους. Αυτό γινόταν επειδή οι προλήψεις έλεγαν ότι υπάρχει ο φόβος να "διπλώσει" ο γάμος! Στις μέρες μας, οι δίπλες τρώγονται σε κάθε ευκαιρία, μιας και είναι εξαιρετικά νόστιμες!! Και στο link παρακάτω θα βρείτε μια συνταγή για όσους τολμούν να τις φτιάξουν!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.