16 Οκτ 2010

Κατσικάκι με αντίδια!!

Μιας και τα αντίδια είναι της εποχής, προτείνουμε το κατσικάκι με αντίδια για κυριακάτικο φαγητό!

Υλικά:
1 1/2 κιλό κατσίκι κομμένο σε μερίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 μάτσο κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 κιλά αντίδια περίπου
Λίγο μάραθο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

1 ποτήρι νερό

2 αυγά
Χυμός από 2 μικρά λεμόνια

Εκτέλεση:
Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί και ροδίζουμε το κατσικάκι καλά απ' όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι και μετά τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το μάραθο, το πιπέρι και ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε να βράσει τρία τέταρτα με μία ώρα. Συμπληρώνουμε ζεστό νεράκι εάν χρειάζεται. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό να βράσει και ξεβράζουμε τα αντίδια, τα οποία νωρίτερα έχουμε πλύνει και καθαρίσει. Βάζουμε τα αντίδια μαζί με το κρέας, προσθέτουμε το αλάτι, και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει το κατσικάκι. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, πρέπει να έχει κρατήσει λίγο ζουμάκι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σε στρογγυλό μπωλ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών να ασπρίσουνκαι να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κροκάδια. Εξακολουθούμε να χτυπάμε και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού πολύ αργά μέσα στα αυγά. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε στα αυγά λίγο λίγο ζουμάκι από το φαγητό, για να ζεσταθούν και να μην κόψουν όταν πέσουν στην καυτή κατσαρόλα. Όταν το αυγολέμονο είναι έτοιμο, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το αυγολέμονο* και την κουνάμε ελαφρά να πάει παντού η σάλτσα. Την ξαναβάζουμε στη φωτιά, να πάρει μία βράση και αποσύρουμε!! Και μετά σερβίρουμε και καλή μας όρεξη!



* Σημείωση: Όταν ρίχνουν το αυγολέμονο στο φαϊ, οι παλιές νοικοκυρές του τόπου κάνουν ένα χαρακτηριστικό θόρυβο με τα χείλη για γούρι  -σα να στέλνουν "φιλιά"-  για να μην κόψουν τα αυγά και χαλάσει το φαγητό! Για καλό και για κακό, μην το παραλείψετε γιατί ποιος ξέρει εάν τελικά θα τα καταφέρετε να αυγοκόψετε σωστά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.